sobota 22. srpna 2009

konec léta

Léto se blíží ke konci.
To je něco, co nemám moc ráda když se říká, v angličtině je to takzvané "stating the obvious" neboli "vyjádření toho zřejmého" (tak nějak by se to asi dalo přeložit ne?). Něco jako když stojíte ve slejváku a někdo řekne "prší", nebo když vám někdo dá dárek a vy se zeptáte "to je jako pro mě?"... takže si asi rozumíme. Účelem mého prohlášení že "léto se blíží ke konci" je sdělit vám (pokud možno šetrně) téma tohoto článku. Kdybych totiž začala jen tak bez varování prohlašovat, že začne škola, že bude podzim, že bude hnusně a pršavo a zima, že bude brzo tma a hodně učení, že mi bude 18 (ano, to k těm děsivým faktům nesporně patří taky), že pak začne padat sníh a my budeme každé ráno klepat kosu na autobusových zastávkách, je možné, že by některé slabší povahy klepla pepka. To bych mým drahým čtenářům ani v nejmenším nepřála, proto jsem vás šetrně varovala už na začátku. Nuže tedy...
Léto, období pro mnohé definováno smíšenou vůní repelentu a opalovacího krému, a pro mnohé také nejkrásnější čas roku, je téměř úplně za námi. Pokud jste ho ve zdraví přežili (tím myslím žádné otravy houbami, spadlá letadla, kůže spálená - od sluníčka nebo táboráku - do černa apod.), gratuluji, a zároveň dodávám "upřímnou soustrast", poněvač ať se nám to líbí nebo ne, prázdniny - i léto jako takové - jsou OVER.
Dřív jsem se vždycky nemohla dočkat začátku školy... však to jistě taky znáte, takové to počáteční nadšení jak po prvním dnu opadá... Letošek je jiný. Do školy nechci ani na pět minut. Kdo ví čím to je... možná tím že jsem měla 3měsíční prázdniny (plus rok ve škole v USA, což se až na ranní vstávání dá jako určitý typ volna také počítat)... možná to je jen ponorkovou nemocí... na žádné škole nikdy předtím jsem nebyla 6 let a další tři roky už asi nedám... prostě nemůžu. Každopádně mě asi migne, tak se na to připravte, milí čtenáři, a kdybych se tu nějakou delší dobu neobjevila, vůbec si o mě nedělejte starosti. Jen jsem mě prostě obyčejně miglo. :))
Bude podzim. To je fajn, a pokud se na to podíváte z mého úhlu pohledu, budete možná souhlasit. Tak si to vemte: nikdo vás už nebude tahat "vykoupat se" do veřejné břečky, nebudete se muset starat o to které tričko je nejtenčí se vám nááááááhodou z toho vedra neuvařily vnitřnosti, nebudete nuceni (nebo spíše nuceny) si brát sukně, protože v džínech je hic... nemám léto ráda. Všecko je vidět. Je mi úplně jasné, že chlapi léto úplně žerou; kraťásky, sukýnky, bikini, tílečka... jen se na ty holky podívejte. Díky tomuhle se na podzim celkem těším. Tenisky, kalhoty a mikina, a bude. Žádný vaření.
Ale kromě tohohle to prostě půjde z kopce. Všecko. Ani nemrkneme a budou Vánoce, sníh, tma od 4 odpoledne a tak vůbec. Tak, milí čtenáři, doufám, že to všichni ve zdraví přežijeme. Moc bych vám to přála (poněvač kdybyste to nepřežili, pro koho bych pak psala?).
Tak se mějte krásně, písněte mi - však víte, to vždycky potěší - a mějte se famfárově :)
miluju vás.. páčko.

4 komentáře:

Petr Vojtěch řekl(a)...

Hlavně se ale blíží herní sezóna :D:D.

Káťa řekl(a)...

hm??? blíží se moje smrt tak akorát. Herní sezóna na mě, k mému vlastnímu neštěstí, nemá sebemenší vliv.

Unknown řekl(a)...

:)jé no krásnej článek kolegyňko:)úplně jako kdybych to psala já( až na to že já nepíšu:D). Zcela vyjadřuješ můj názor na věc. I s tim podzimem a kalhotama s mikinou, i s tou školou:D Velmi výstižné:D

Káťa řekl(a)...

děkuji, od tebe to hodně znamená, spisovatelko. Přecejen seš profesionálka. :))