pátek 24. dubna 2009

Zdravim.

Tak tady zase sedim na hodine americky historie, a vzhledem k tomu ze nemuzu pracovat na tech poznamkovejch kartickach ktery sem byla nucena odevzdat pred dvema hodinama, nemam co delat. Teda... muzu rasit rubikovu kostku, coz delam skoro furt, nebo muzu pracovat na tom naramku pro Matta, muzu proste jenom spat (coz bych asi nemela), nebo muzu zabit Tobiho kerej sedi za mnou a NEHORAZNE ME SERE! :D pardon. Obviously ale nedelam nic z toho, protoze vam pisu. Tuhle sem tak premejslela co dela cloveka specialnim, lepsim, a o duvodech proc ma cloveka nekdo rad. Napadly me ruzny veci. Treba jestli kdyz ste v necem hodne dobry, lidi vas maj radsi. Jo. O tom uz sem v zivote premejslela nekolikrat. Vzdycky kdyz se me nekdo zeptal na ten muj perfekcionismus, proc se sebou nejsem spokojena a takovy veci. Duvod je, ze chci bejt lepsi, prfektni, protoze pak na me lidi muzou bejt pysny, a muzou me mit radsi. Je to jedna velka lez a ja to vim, ale to je jak se divam na svet. Tuhle sem nekde cetla, ze kdyz dlouho, hlasite a intenzivne opakujete lez, zacne se obecne prijimat jako pravda. Mysim, ze kdyz budu lepsi, nejlepsi, perfektni, lidi me budou mit radi. Nemaj. Ani ja se nemam rada. Protoze nejsem dobra, perfektni. Nejsem. Nikdo neni. Ale lidi kolem me sou pekny, cool, chytry, dobry, vedi co chtej a jdou si za tim, zajimavy, sebevedomy, umej zpivat, hrat, tancit, rozumej pocitacum, matice a ostatnim vedam, jsou dobry ve sportech, bohaty a maj spoustu pratel. Stravila sem hodiny premejslenim proc by lidi meli bejt radi ME. Umim vyresit rubikovu kostku, rovnici o trech neznamejch, umim udelat naramek pratelstvi. Znam americkou prisahu vlajce, otcenas ve dvou jazycich a takovy ty veci jak je umej vsichni, jako cist, psat a pocitat. Nevim co chci v zivote, jediny co vim je ze chci bydlet v Carnegie Library v Oaklandu. To je cely. Nejsem lepsi nez ostatni, v nicem. Nejsem dobra ani v bytim mnou. Nejsem v nicem, vubec nicem lepsi nez ostatni. Muzete rict: podivej se na to z ty lepsi stranky - nejsi uplne blba, jsi zdrava a bla bla bla, nemas si na co stezovat. Nemam. To jsem ja. Ja si stezuju v jednom kuse. To je jedna z nejhorsich veci co muzete delat. Stezovanim pritahujete problemy. Neco nejde? Nestezuj si, a snaz se. Nikdy to nevzdavej. Ja to nevzdavam. Uz sem toho v zivote zkusila spoustu a v nicem sem nebyla dobra. A vzdala sem to? Ne. Porad chci bejt perfektni, porad chci zkusit vic a naucit se vic. No hele, rozvadela bych to tu donekonecna, ale za chvili musim na obed. Takze... what did we learn today? Ze lidi nemaj duvod me mit radi. To taky vysvetluje proc me radi nemaj. A kdyz me maj radi, sem krava blba a sem na ne zla. Tak to je dycky. Mate me radi? Za to si zaplatite! Nedelam to naschval. Jsem proste jen zavistiva. Tak pa.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jak si říkala,nesmíš si to tak brát! Ale zas si vezmi,seš v Americe,hodně lidí ti musí závidět i když třeba potichu,ptž to nechtěj dát na sobě znát. Už třeba jen proto,že si měla odvahu tam odjet nebo že seš sama sebou,nenecháš se ovlivňovat apod.

Anonymní řekl(a)...

Víš co? tohle neni pravda, protože já si myslim že seš perfektní (teda v rámci možností..:-P). Byla by přece nuda kdybys byla dokonalá a lepší než ostatní - neměla by sïs na co stěžovat a ostatní by tě akorát jenom pomlouvali:-).. Ne, ne.. bud ráda za to jaká si..;).. prootže máš zaco bejt ráda...:´)

Káťa řekl(a)...

Dík. Ale stěžování na věci přitahuje problémy. Myslim že už sem to říkala. Já si nechci stěžovat.

Anonymní řekl(a)...

Tak si nestěžuj, všechno je přece perfektní...;)

Anonymní řekl(a)...

máme tě rádi, i když nejsi perfektní, ale to není nikdo z nás. Záleží na tom, jestli to, co děláš, děláš ráda a baví tě to. A podle čtyř dohod Děláš to nejlépe jak umíš. Miluju tě, mumla