pátek 1. června 2012

Pálení učiva

Vzhledem k tomu, že jsme úspěšně zakončili pekelná léta na gymnáziu, museli jsme se za to nějak odměnit. A jak jinak, než uvržením toho pekla v zapomnění?
Ačkoli nám to dalo zabrat a několikrát jsme změnily plány, nakonec jsme se dnes ráno po sedmé sešly u mě doma - já, Kája, Káťa J., Dáda a Lůca. Sice jsme se pekelných sešitů chtěly zbavit co nejdřív, nakonec nám v tom ale zabránil příšerný liják. Tak jsme musely počkat.
Ale že bychom se nudily? My nikdy! Udělaly jsme opět mandarinkový dort, taková původně Káji, teď už spíš Dády specialitka. Zatímco tuhnul v lednici, koukaly jsme v televizi na Xenu a na nějaké věštění na Barrandovu, u něhož jsme se nesmírně bavily, protože tam vždycky někdo zavolal a paní "věštitelka" počmárala obrázek, prohlásila, že vám doporučuje sedmidenní kůru a posílá vám energii, a nakonec vám řekla ještě další nějakou radu do života, například "pročistěte si lymfatické cesty", "soustřeďte se na čtvrtou čakru" nebo něco s třetím okem. Ve chvíli, kdy se tam vlastně 40 sekund nic nestalo a jen jsme koukaly na odpočítávač časomíry, načež paní věštitelka prohlásila "tak, a dnes jsem tu naposledy, bylo mi s vámi krásně", jsme se - já především - právě konzumovaným dortem málem udusily.
Vzhledem k tomu, že pořád pršelo, nás nenapadlo nic lepšího, než si taky vyložit karty :D Vykládaly jsme si minulost - přítomnost - budoucnost s andělskými kartami. Nemohly jsme udělat nic lepšího, protože díky minulosti a přítomnosti asi věříme, že se nám splní i budoucnost. Protože karty se u všech jak u minulosti, tak u přítomnosti strefily. A to je nás prosím pět a pes. Ano, i tomu psovi to vyšlo :D Tak že by to byla náhoda? Nechme se překvapit. ;)
Potom přestalo pršet. Šly jsme tedy ven a pustily se do pálení :D Shořelo pár učebnic a spousta zápisků, předevších mých a především samé nečekané předměty - biologie, dějepis, literatura, francouzština, chemie... To jsem si někdy psala!? :D vydrželo nám to přes hodinu, všichni už svoje zásoby spálili, ale já pořád měla papíru dost, a tak nás to pomalu unavilo a přestalo bavit. Dáda musela odjet z důvodu péče o vlasy, tak jsme tu zbyly jen 4 a pes. Na zbytek pálení jsme se vybodly a hodily do ohně celou krabici.
K obědu jsme si pochutnaly na delikátní čínské pytlíkové polévce :D a pak jsme prohlížely fotky z dopoledne. To se však poněkud zvrhlo v divoké tance a zpěv především ze strany Káti J. To inspirovalo Káju a začala nás přemlouvat, ať zashufflujeme :D To jsme udělaly, ale stále jsme jí nebyly dostatečnými tanečními partnerkami, prostě jsme na ni asi neměly, tak situaci vyřešila jinak: inspirovala se klipem k písničce Party Rock Anthem a tančila s krabicí na hlavě.
Myslím, že to stojí za vidění. Nechala toho až ve chvíli, kdy krabici omylem odhodila na Káťu.
A pak už byl čas jít, ne pro mě, ale holky musely domů. Všechny jsme krásně smrděly od ohně a opět začalo příšerně pršet. Cestou na zastávku jsme tedy úžasně zmokly.
A to je z dnešku asi vše. Pokud chcete vidět fotky, jsou na rajčeti - přímo tady.
A úplně na konci fotek (z nichž většina je nic moc, proto jsme taky dělaly výběr na fcb) najdete krátké video z této akce. Má jen něco přes 20 vteřin, přesto doufám, že se pobavíte.
Tak se smějte a zas vám někdy napíšu.
PS: Když jsem vám říkala, že teď bude o čem psát, protože se toho bude dost dít, měla jsem pravdu :P

Žádné komentáře: