středa 12. října 2011

Odborné názvosloví

Kdo chodíte se mnou do třídy, ani to nečtěte, dělali jsme to v úterý na češtině :D pro ostatní: Jedná se o známá přísloví přepsaná do odborného jazyka. Vaším úkolem, pokud se vám ovšem chce, je tato přísloví zkusit uhádnout. (správné odpovědi hodím do komentáře pod článek)
PS: Desítka je nejlepší :D

1) Náraz akustických vln, šířících se plynným prostředím nízkých vrstev atmosféry ze zdroje v lidském hrdle, odráží se od bariéry kompaktního přírodního systému, přičemž síla i kvalita zpětné vlny je adekvátní původnímu impulsu.

2) Kvalita počáteční fáze totální regenerace organismu subjektu a intenzita prožitku z téhož jsou přímo úměrné úsilí, vynaloženému subjektem k předchozí optimalizaci prostoru pro regeneraci organismu určeného.

3) Donace individua rodu Equus neopravňuje akceptora k vizuální percepci dentální soustavy tohoto jedince.

4) Je-li B bodem ukončení trajektorie malvice, puzené gravitační silou z bodu A, bod C je kolmým průmětem bodu A a bod A je na stromě, potom vzdálenost bodu B a C se limitně blíží k nule.

5) Kategorický imperativ nedovoluje libovolnému subjektu likvidovat zdroj infrazáření, který svým behavioristickým systémem neatakuje týž subjekt, neboť jeho radiace se chová inertně k tělesné integritě dotyčného subjektu.

6) Velikost fyzikální veličiny určuj dvakrát častěji, nežli používáš způsobu obrábění, při němž je materiál dělen na části.

7) Přemístí-li se do příbytku patřícího mně obyvatel příbytku jiného, je radno vložiti do vlastní horní končetiny hrubě opracovanou část stromu.

8) Ztráta prostorového vnímání není na závadu suverenitě nad osobami touto ztrátou ještě více postiženými.

9) Prognózu optimálního okamžiku pro své akce proveď podle modelového vztahu domestikovaného vodního opeřence k plodenství kulturních trav.

10) Kvalifikovaná a produktivní pracovnice v domácnosti za účelem získání části tělního pokryvu drobného obratlovce dokáže uvést své tělo do pohybu po parabolické dráze, jejíž počáteční a cílový bod leží na různých stranách bariéry oddělující dvě různé plochy zapsané samostatně v katastrálních mapách.

11) Kategorický imperativ velí při volbě způsobu techniky přenosu intelektuální pomoci směrem k jedinci schopnému samostatného abstraktního myšlení přiklonit se k verbálnímu projevu, zatímco u ostatních subjektů volit přímý tělesný kontakt. 

12) Jestliže není konána činnost, která polidštila opici, není možno očekávat cukrářské pečivo.

13) Tělesným orgánem zpevněným skeletonem a obsahujícím nervové řídící centrum nelze narušit souvislost bariéry sestavené z kompaktních částí horniny popřípadě zeminy zpracované do pravidelných kvádrů a spojené směsí hornin s podstatným obsahem vápence.

14) Informační obsah mechanického vlnění vycházejícího z orálního otvoru humanoidní bytosti a postupujícího směrem k souvislému porostu vyšších dřevin se nezmění ani při následné změně směrového vektoru ve vektor opačný.

1 komentář:

Káťa řekl(a)...

1) Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
2) Jak si usteleš, tak si lehneš.
3) Darovanému koni na zuby nekoukej.
4) Jablko nepadá daleko od stromu.
5) Nehas, co tě nepálí.
6) Dvakrát měř, jednou řež.
7) Host do domu, hůl do ruky.
8) Jednooký mezi slepými králem.
9) Dočkej času jako husa klasu.
10) Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí.
11) Chytrému napověz, hloupého kopni.
12) Bez práce nejsou koláče.
13) Hlavou zeď neprorazíš.
14) viz 1)