úterý 21. června 2011

Pomenší dávka hlášek - prázdninová ošizená

Lysičan:

"Pubertu, tu už máte za sebou... teď už vás čeká jenom smrt."

Hrůza:

"Je tam velkej hromotluk, co si hladí štěňátko... Proč by to ženy mohlo zajímat? Copak, Katko, ty máš radši zakrslíky, co tě mlátěj sekyrou?"

Pavel přišel pozdě
"Dobrý den, poď dál Pavle, ty jsi nám nějak vyrost, ne?"

"No, tak povídej, Jirko, když tam s Honzou tak pěkně koukáte jak telátka na nová vrátka, abych použil trochu expresivity..."

"Teď vás požádám, abyste mi vymysleli co nejvíce frazémů obsahujících slova 'bílý' či 'černý'. Ale ne že na mě vychrlíte přirovnání 'bílý jako prase', 'černý jako prase', 'černobílý jako prase'... To je totiž nejčastější české přirovnání. Když je někdo hodně jazykově invenční, říká místo toho 'jak sviň'."

Franc:

"...a ten nebohý vodík se zase velmi rychle odštěpí..."

"Moosi, nesmějte se, jediné, co tu je k smíchu, jste vy... nejste náhodou ňákej divnej?"

"Když máte ten tuk, éter z toho lehce vypaříte a ten tuk pak můžete třeba zvážit a podobný vopičky s tim dělat."

"Čihulo, čemu se furt smějete? Nechte se už taky prohlídnout..."

Černyševská:

"Máme eště rok, ale já vám to řikám už teď. Vopovažte se někde do budoucna vykládat, že ste na týdle škole studovali francouzštinu. Pokud to někde prozradíte, já vás budu nadosmrti strašit. Naučim se totiž to... teleportovat. Hm. To si teda nepřejte."

"Příští rok budu velmi intenzivně pracovat na maturantech a vy ostatní... máte dobrou náladu, sluší vám to, je vám fajn, chutná vám..... tak vo co de."

"V devadesáti... no abych to nepřehnala... v pětadevadesáti procentech..."

Ostatní:

Rosťa při fyzice
"Jo to není čínskej symbol! To je normální český pí!"

u doktorky, tatínek se snaží s dcerou dostat do ordinace
"Můžu?" - "Ne, vy ste pacient? Nejste, vy ste doprovod, tak byste měl pane radši počkat venku a držet baťoh."  (docela setřel) :D
-----------------------------------------------------------

No a to bude asi na nějakou dobu zase vše, neboť teď se ve škole jen tak neukážu. Jak zpívá skupina Lucie ve svém songu Oheň - "Už se nechcem nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně" - zase mě tam pár dní asi neuviděj :) což tedy znamená i omezený přísun hlášek, minimálně těch školních. Tohle byl jenom takový zbyteček, co jsem našla rozházený různě po papírech a tak... takže zase na podzim :) Mezitím budu of course zase psát jiný věci, však mě znáte. 
Tak se mějte, borci :)

1 komentář:

Petr Vojtěch řekl(a)...

Jen počkej, až se k tobě teleportuju :D