neděle 27. června 2010

zase jednou o hrách

Ano, i já hraji počítačové hry. Přestože jsem holka. A co hůře, přestože můj počítač skoro nic nezvládne. Bohužel však výběr her musím těmto nepříjemným faktům přizpůsobit. Dnes vám tu povím o několika hrách, kterými si krátím dlouhé chvíle. Všechny z nich jsou free a online, takže můžete vyzkoušet. Nejsem si ale jistá, zda vás, jste-li hráči na trochu jiné úrovni, budou tyto hry bavit.
První hrou, jak jste jistě poznali z obrázku, je Icy Tower. Všichni asi víte.
Krátké vysvětlení: jedná se o jednoduchou skákací hru, jejímž cílem je vyskákat v uzavřené věži co nejvýše. K tomu nám pomáhají různě široké náhodně umístěné podlážky, které nám, pokud neskáčeme dost rychle nebo se zastavujeme, časem začnou mizet pod nohama. Nejlepší způsob, jak si vyskákat co nejvíce bodů, jsou pochopitelně komba, jichž dosáhneme tak, že se rozběhneme, a tak můžeme přeskočit i několik podlaží najednou. A o tom ta hra je. Postupně musíte skákat rychleji a rychleji a trefovat se na menší a menší místa. 
Mám ale pocit, že tuto hru už všichni znají, a tak se tu o ní nebudu více rozepisovat. Jen bych ráda dodala, že se je jedná o hru silně návykovou (hlavně pro nás se slabými počítači a spoustou volného času).
Další hru už asi mnozí tak dobře neznají. Tato hra se jmenuje 8 letters a je tu především pro ty z nás, které baví angličtina. Hra spočívá v tom, že dostanete 8 písmenek, z nichž skládáte slova. Podle délky slova dostáváte bodové ohodnocení (abyste postoupili dál, musíte za určitou dobu nasbírat určitý počet bodů). Nejvíce bodů je pochopitelně za 8-písmenné slovo, které se tam vždycky skrývá a na konci levelu je nám prozrazeno. Pokud chcete, hru si můžete vyzkoušet tady =)
K další hře asi nemusím nic dodávat. Vždyť i ti největší herní laici určitě znají Tetris. Moje oblíbená hra. Nemá smysl vysvětlovat, o co jde, jen vám povím, že pro mě tahle věc nikdy neztratí svoje kouzlo a ikdyž se nejedná o žádnou novinku s převratně originální myšlenkou, vždycky se k ní ráda vrátím. Kdyžtak tady.
Další hra, o které bych vás ráda informovala, je z 99,9% výhradně pro dívky. Jmenuje se Plantasia. Hrajete za vílu Holly, jejímž úkolem je spravit poničenou zahrádku. V podstatě jen pěstujete kytičky - zaléváte je, když mají žízeň, odháníte od nich pavouky a červíky, sklízíte, když je potřeba. Tím si vyděláte body, za které si můžete koupit další květiny, konev na zalévání, rýč, nebo cokoli jiného potřebujete. Časem se hra stává složitější a složitější, když máte plnou zahradu různých květin a každá něco potřebuje, a vy ještě k tomu potřebujete dost bodů na zakoupení času do dalšího kola... je to, jak se hezky česky říká, záhul. Ještě jsem zapomněla dodat, že když vedle sebe zasázíte květiny stejné barvy, lze je sklidit najednou a máte více bodů. Hru si můžete zahrát zde
Poslední hrou, o níž vám tu dneska povím, je Gold Strike. Co si budeme nalhávat, minimálně ze začátku je tato hra nesnesitelně pomalá. Jste zlatokopem, jehož hlavním cílem je nenechat se zavalit všemi možnými horninami v podzemí. Házíte tedy krumpáčem na místa, kde je více kusů jedné barvy vedle sebe, a tím je odstraňujete. Za zlato dostáváte bodíky, a stejně tak za kusy hornin s archeologickými nálezy. Pokud si chcete vyzkoušet tuto hru, koukněte sem.
To je pro dnešek vše. Kdybyste třeba na starých školních mašinách neměli takhle ke konci školního roku co dělat, zkuste alespoň některé z těchto mých oblíbených her =)

1 komentář:

Playman řekl(a)...

Ha hry! jsem ve svem zivlu:) THX za clanek