pondělí 28. června 2010

Friendship bracelets - náramky přátelství


Předpokládám, že jste se za svůj život již několikrát setkali s náramky přátelství. Nosí je kdekdo, možná i vy sami nějaký máte. 
Abychom si tak nějak urovnali teorii, jsou dva základní typy náramků přátelství. První typ spočívá v tom, že máte náramek, buď si ho uděláte sami, koupíte, nebo dostanete, a nosíte ho jak chcete. Druhý typ je ten, jehož nošení má jistá pravidla. Musí být uvázán na 3 uzlíky (nebo se to alespoň říká) a nositel ho nesmí rozvázat a sundat, nebo se tím zpřetrhá přátelství s člověkem, kdo mu náramek dal. Takže ho prostě nosí, dokud se stářím nerozpadne, nebo tak něco. Málokdo je ovšem rád označkovaný bez možnosti si náramek alespoň na chvilku sundat a proto má většina lidí spíše přiklání k prvnímu typu.
Já jsem se náramky naučila dělat asi tak v osmé třídě od jedné spolužačky, a to pouze ten základní, proužkovaný druh, který jistě umí udělat kdekdo. Potom jsem se už učila sama. Většinu vzorů jsem našla na stránce www.naramkypratelstvi.cz, která má tvořivým lidem opravdu hodně co nabídnout. Také jsem některé vzory našla v knížce a několik jsem jich vymyslela sama. Jak se jednou naučíte, jak se bavlnky v náramku chovají, kudy která barva jde a jaký za sebou zanechává vzor, není těžké je přizpůsobit vlastní představivosti.
Nedělám náramky pořád. Jednou za čas se prostě dostanu do náramkové nálady, pár jich vytvořím, a zase toho třeba na rok nechám. Všecky náramky, které vidíte na obrázcích, jsou z "poslední várky" =D

...líbí se vám?... =)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Líbí a moc :) mumla

Petr Vojtěch řekl(a)...

Nedala jsi sem ten pro mě :). A ten je nejkrásnější!

Káťa řekl(a)...

jo, protože mám jenom samý mázlý fotky :D si piš že je nejkrásnější, když mi ho vyfotíš tak ti ho publikuju :D

Playman řekl(a)...

U toho s INDIAN chybí ještě FOREVER. pěkná prácička

Káťa řekl(a)...

díx