středa 16. června 2010

Chemie :))

Zase jednou o hodině chemie :))
Na chemii máme pana France. Mezi studenty se už dlouhou dobu šíří fámy, že mu je několik set let. To ale vůbec není pravda.
Jednou za 3 týdny máme kromě obyčejné chemie ještě laborky. Asi to znáte. Toto úterý jsme připravovali látku.. předpokládám, že to byl amoniak, ale stoprocentně jistá si nejsem, nedávala jsem tak úplně pozor... a ten jsme potom rozpouštěli ve vodě.
Byla to celkem zábava, neboť jsme se nemohli s Jirkou rozhodnout, jestli se přidáme k vedlejší dvojici (Rosťa a Filip) a nebo jestli budeme pracovat sami. Nakonec jsme pracovali napůl sami a napůl s nimi, protože nám pokus jaksi nefungoval - rozbitý kahan - a pořádně jsme ho dodělali až na konci hodiny :D
Inu takže hned na prvním obrázku vidíte špatně složenou aparaturu kluků chemiků z vedlejší lavice... :D
Ale notak, řekla jsem, že se nám nakonec pokus povedl a dokonce celkem dobře, takže..... 
A hned po chemických laborkách jsme měli normální hodinu chemie ve vedlejší učebně. Pan profesor zkoušel, neboť mnozí ještě neměli úplně kompletní klasifikaci... a nebo s jejich známkami nebyl spokojen. Tady jen pár hlášek jím pronesených:

"Fejfare, myslíte si teď, že dáváte pozor?"

"Aniont chloridový se v lidském těle vyskytuje i jinde... to ovšem víte z prvního stupně základní školy, že"

"Erharte, ste sem přišel letos?" - "ne" - "...že koukáte jak vrána."

"Tak Slezáková... copak jste se naučila?" - "pátou hlavní" - "Už pátou, jo, no to je krásný, tak povidejte."

Káťa Přibilová při zkoušení:
"Kam koukáte?" - "nikam" - "Jo vy koukáte nikam! A jak to vypadá?...... Koukáte po Gončárovi! To si nechte po škole... co, po škole, Gončáre?" - "ne" - "Přibilová, máte smůlu!" :D

"Že nevíte svoje známky!? To nikdy neříkejte, za to můžete dostat dvojku z chování! Všechny známky máte mít ve svém notýsku a každý večer si je máte prohlížet a propočítávat! Bydžovská, dojděte si za paní třídní, ať vás exemplárně potrestá."


Závěr: Chemii mám ráda. Ne tak úplně laborky, protože se vždycky bojím, že něco vybouchne nebo bude sežráno kyselinou, ale normální hodiny celkem jo. Pokud se tedy nevykládá z papírů, které nemám. To je potom nuda. =)

2 komentáře:

Playman řekl(a)...

Ahoj, chodím sem už nějákou dobu a troufám si říct že čtu všechny články které se tu objeví. Zajímá mě i jiný pohled na svět, tak jsem za Tvé články moc rád. Přeju ti hodně štěstí a spokojenosti do dalšího snažení... Měj se pěkně!

Káťa řekl(a)...

děkuji :)