sobota 7. listopadu 2009

Estetický kurz v Bílém Potoce

Tak jsme se - přes všechno to odkládání a změny plánů - dočkali. Kurz se konal od středy do pátku tento týden... a tak jsme v úterý k večeru naházeli výtvarné potřeby, foťáky, počítače a i nějaké to oblečení do tašek, báglů a jiných zavazadel, a ve středu ráno jsme vyrazili. Cesta vlakem proběhla v pohodě, a tak pro nás bylo jistým šokem, když jsme po vystoupení z vlaku málem odletěli. Ano, tak moc foukal vítr. A o co hůře, jak jsme se tak lopotili do kopce se všemi těmi těžkými zavazadly, vítr foukal proti nám. Opravdu příjemná cesta. Možná bych to šla ještě teď, kdybych neměla Jiříka, který mě zachránil :)) děkuju.
Takže co se tak nějak dělo první den: Nejdříve jsme se "zabydleli", jestli se tomu tak dá vůbec v penzionu Krakonoš říkat, a potom jsme se pustili do první aktivity - malování se zavřenýma očima něco, co jsme nevěděli, co je... vedli nás naši sousedé, které vedli zase jejich sousedé, a tak dále. Ve výsledu jsme měli mít na papíře všichni stejnou čmáranici, ale moc se nám to nepovedlo :D Po obědě jsme byli rozděleni na dvě půlky. Ta, ve které jsem byla i já, zůstala s paní profesorkou Vinšovou a Kostincovou dole na přednášku o divadle a pak jsme se věnovali představení na téma "převedení hlavní myšlenky lidové písně do moderní situace". Druhá polovina třídy odešla s panem profesorem Knoblochem dabovat. O tom, jak jsme to první odpoledne strávili, a jak ve výsledku vypadala naše scénka, vám povídat nebudu, protože to stálo za prd (tímto se omlouvám ostatním členům skupiny, kteří se velmi snažili a nejspíš si doteď myslí, že jsme byli dobří). Večer po večeři se ještě promítaly fotky z celého dne i z jiných kurzů, na kterých třída byla, pak se konaly ukázky práce a šlo se spát. My ještě koukali na Rrrrr!, což se v polovině seklo (musim říct Majduli ať mi ho vypálí znova a pořádně), a taky jsme šli do hajan.
Další den byl o mnoho zajímavější. Začínali jsme návrhy scén na papíru velikosti A4 a pak jejich focením (u mnohých vznikaly perfektní, úžasné, bombastické a velmi profesionálně-umělecky vypadající snímky, které se scénou neměly co dělat - fail). Na tomto jsme pracovali ve dvojicích, a my s Kubou jsme poměrně neoriginálně, přesto fajnově cajkzně fotili šachy. Potom nastal čas pustit se do věci, co mě na celém kurzu bavila nejvíce - stoptriky. Ve výsledku byl ten náš krátký a tak nějak divně se klepal, vzhledem k tomu, že někteří (asi já) do toho během focení kopali... ale i tak to byla nejvíc mega turbo pecka věc :)) dodám ho sem až budu u sebe na počítači, nejdéle zítra večer :) stejně tak fotky z kurzu budou nejdéle zítra večer na rajčeti, jako obvykle. Čestný skautský fakt je tam dám.
Stoptriky fungují tak, že vyfotíte spoustu fotek a pak je dáte za sebe, aby tvořily nějaký příběh nebo tak něco. Jdou s tím dělat super zajímavé věci, až budu mít čas tak si s tím doma pohraju a uvidíme :))
Každopádně pak jsme byli nuceni naši pracovní plochu vyklidit a ještě k tomu se Jirkovi vybil foťák, takže naše video je o hodně kratší než jsme měli v plánu... ale to nevadí. Po obědě jsme měli stejný program jako den předtím, jen jsme se vyměnili. Dostali jsme pětiminutové video (tučňák Pingu :D ) a měli jsme k němu udělat veškerej zvuk... dabování, hudba, zvuky jako pleskání chodidel, šustění a tak... prostě všecko. To byla také, přiznejme si, zajímavá zkušenost. Večer byl víceméně stejný program jako ve středu, akorát se ještě vybíraly nejlepší fotky z návrhů scény, koukali jsme na stoptriky, a také paní profesorka Vinšová vymyslela soutěž "max faktor", účast byla povinná, a tak jsme po skupinkách trapčili před třídou. Inu, proč ne. Na pokoji jsme pak s klukama hráli flašku, povídali, a někteří (třeba já) pařili Age of Empires. Oh well. No a další den jsme jen poránu hráli jakousi pofidérní hru a pak jsme se zabalili, poklidili, a jelo se dom :))
A to je tak vše přátelé. Fotky dodám, jak jsem řekla, v neděli večír je máte na rajčeti. Sem pak hodím i ten stoptrik, a také vám napíšu o některých filmech, co jsem viděla v poslední době.
Tak se, děcka, mějte famfárově :))) miluju vás šecíčky :))) papááááááá

Žádné komentáře: