úterý 8. ledna 2013

Maturanti

Připadám si trošku stará a byl to, věřte mi, zvláštní pocit, když měla moje mladší sestra maturitní ples.
Událost se konala v sobotu v kulturním centru ve Vratislavicích, kde jsem ještě nikdy v životě nebyla. Je to tam pěkné.
Celý ples této střední umělecké školy probíhal ve znamení barev, barevné vstupenky, barevné balónky, barevné bombóny na stolech jako občerstvení na přivítání. 
Ples začal předtančením, které umělci předvedli v oblečení zamazaném od barev, s barevnými šátky. Na to, že si to prý vyzkoušeli sotva jednou, to měli moc hezké. Tanec zakončili odhalením velkého obrazu, který věnovali své třídní.
V přestávkách mezi jednotlivými body programu hrála hudba, a ačkoli byl taneční parket méně než poloprázdný, vypadalo to, že se tanečníci dobře baví.
Když se maturanti převlékli z "uměleckého" do "společenského", přišlo na řadu slavnostní šerpování. A i zde se projevila jejich originalita, když si místo obvyklých šerp s nápisem Maturant 2013 připravili šerpy vyrobené z kusů bílé látky, pocákané barvami. Dokonce i cvoček, knoflíček, nebo jak se tomu říká, prostě ta drobná ozdobná věcička, která dole spojovala dva konce šerpy, prý pocházela z jejich vlastní výroby.
U šerpování jsme se hodně nasmáli, neboť docházelo k menším chybkám v pořadníku jmen, a někteří vypadali, že se na svou šerpu těší tak moc, že pořád někoho předbíhali a pořád nepřicházeli na řadu.
Všem maturantům to slušelo, některým méně, některým více, a ze všech slečen to nejvíce slušelo té naší Máje, ačkoli jí nepřišly včas šaty a měla boty, na kterých bych se zabila už při obouvání. Jak totiž potom sama přiznala, zase taková škoda, že to její objednané šaty nestihly, to nebyla, protože se alespoň cítila 100% pohodlně a také tak vypadala. Rozhodně vyhrála titul "maturantka s nejkratší sukní".


Jedním z bodů programu bylo vystoupení jakési pochybné pětice "tanečníků", kteří byli podle mého názoru strašní a zároveň strašně srandovní, zejména chlapec, který pořád dokola dělal nepovedené hvězdy.
O půlnoci proběhlo tradiční odšerpování a následoval slepičí tanec, pro pobavení jak maturantů, tak všech okolo.
Rozhodně zajímavé bylo půlnoční překvapení - světelná show. Z našeho pohledu (tj. z balkónu a ze strany) to sice zdaleka nebylo tak super, jak to asi muselo být zepředu, ale i tak cool. 
A potom následovala poslední část programu, kdy přišel Lipo ze skupiny BPM a probudil všechny, kdo by třeba usínali.
No a potom jsme šli domů a spali a spali...


A pokud chcete vidět ostatní fotky, co jsem na plese pořídila, najdete je tady. Tak ahoj :)

Žádné komentáře: