čtvrtek 11. října 2012

Země česká, domov Tvůj!

Nejsem si jistá, jestli jsem vám o tomto projektu nepsala už v květnu, ale i kdyby. Prostě si to zopakujeme.
V roce 2011 vznikl film, který se jmenuje Life in a Day (život v jednom dni). Různí lidé z celého světa natáčeli v jeden předem dohodnutý den svůj život. To se sestříhalo a vznikl právě tento celovečerní film. Kdyby vás zajímal, tady se na něj můžete podívat.
Tímto projektem a částečně i projektem Week of Life (který jistě znáte, pokud sem chodíte alespoň občas) je inspirován dokumentární film Adolfa Ziky - mimochodem i autora WoL. Tentokrát není myšlenkou porovnat ten samý den z různých konců světa, ale vystihnout Česko tak, jak ho známe, každý svýma očima. 
Odtud ten název. Natáčecí den proběhl v pátek 11. května 2012. Zapojit se mohl každý pouze s podmínkou, že se jednalo o Čecha. Tak co, řekli jsme si s miláčkem, zkusíme to. Natáčeli jsme, video jsme odevzdali, a od té doby se dlouho nic nedělo.
Až teď. Dočkali jsme se traileru na film, který už od 25. října poběží v kinech CineStar. Tak vás všechny zvu, přijďte se podívat :) jen si dejte pozor, ať to stihnete, protože to zatím vypadá, že film bude v kinech pouze týden.
Kdo to nestihnete, nezoufejte, i pro vás mám dobrou zprávu. 17. listopadu bude tento film v televizi.
A pokud si pořád nejste jistí, jestli vás to vůbec zajímá, tady se můžete kouknout na trailer :) Dokonce tam jsem chvilku i já :)


Tak co, přijdete? Doufám, že ano :)
Poslední věc, tady jsou stránky projektu. To kdyby vás zajímalo něco víc.

Žádné komentáře: